Félálarcok

A félálarcok a legtöbb esetben cserélhető szűrőbetéttel rendelkeznek, tartós rugalmas anyagból készülnek, csak a légzőszerveinket védik, mert az orr és a száj körül illeszkednek. Szabványos zsinórmenetes szűrőbetétekből csak 300 g súlynál könnyebb szűrőket szabad használni a félálarcokkal. Ami nem zsinórmenetes csatlakozású, azok nem kompatibilisek más márkákkal, ezek a csatlakozók lehetnek bajonett zárasak, bepattintósak vagy betekerhető amiből többféle menetes is készül. Az ikerszűrős modelleknek, ahol két oldalt helyezkednek el a szűrők, jobb a súlyelosztása, ezáltal kényelmesebbek az előre betekerhető szűrős verzióktól. Félálarcokkal általában jól illeszkednek a védőszemüvegek vagy a dioptriás szemüvegek, viszont a zárt gumipántos szemvédők viselése már nem mindig kényelmes és biztonságos, mert az az orr résznél nem fér el a félálarctól.

Az ELIPSE félálarcoknál ez általában nem jelent gondot, főleg nem a szemvédővel egybeépített 3/4 álarcnál az ELIPSE Integránál.

Nézet:
Sorrend:
-14%
Raktárkészlet:
84 db
ELIPSE Source Control P3 félálarc (M/L)
ELIPSE Source Control P3 félálarc (M/L)
13 970 Ft (11 000 Ft+ÁFA/db) Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
11 995 Ft (9 445 Ft+ÁFA/db)
-21%
Raktárkészlet:
11 db
ELIPSE ABEK1 félálarc szűrőbetétekkel (M/L)
17 653 Ft (13 900 Ft+ÁFA/db) Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
13 881 Ft (10 930 Ft+ÁFA/db)
 

A félálarcok és légzésvédő maszkok olyan eszközök, amelyeket az emberek viselnek a levegőben található szennyező anyagoktól, káros gázoktól, poroktól vagy kórokozóktól való védelem céljából.

Az alábbiakban ismertetjük a különféle típusú félálarcokat és légzésvédő maszkokat:

  1. N95 maszk: Az N95 légzésvédő maszk nem az európai, hanem amerikai szabvány szerint van minősítve. Az "N95" azt jelzi, hogy ezek a maszkok képesek legalább 95%-os hatékonysággal szűrni a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéket.

  2. P100 maszk: Szintén nem európai minősítésű maszkok. A P100 légzésvédő maszkok olyan magas hatékonyságú részecskeszűrő maszkok, amelyek 99,97%-os szűrési hatékonysággal képesek kiszűrni a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéket. Ezek a maszkok hatékony védelmet nyújtanak a részecskék és bizonyos gázok ellen is.

  3. FFP maszkok (FFP1, FFP2, FFP3): Az FFP jelölésű maszkok, vagyis az "Filtering Facepiece Particles" maszkok a részecskeszűrő maszkok európai szabványa. A FFP1, FFP2 és FFP3 a különböző hatékonysági osztályokat jelöli. Minél magasabb a szám, annál hatékonyabb a szűrés. Az FFP3 maszkok a legmagasabb hatékonysággal rendelkeznek, és a legkisebb részecskéket is képesek kiszűrni.

  4. Szén-szűrős maszkok: Lehetnek ún. szagszűrős, ami azt jelenti, hogy a részecskeszűrő mellett egy aktívszén réteg is van, ami a szerves anyagok hatását tudja csökkenteni. Ezek a maszkok főként olyan helyeken használhatók, ahol az egészségügyi hatérérték alatti gázok vannak, inkább csak nem-veszélyes, kellemetlen szagok elleni védelemre használhatók.

  5. Félálarcok: A félálarcok olyan légzésvédő eszközök, amelyek az arc felső részére helyezkednek el. A maszk szájrészén vagy száj és orr területén van szelepszűrő, amely lehetővé teszi a szabad légzést, miközben a szennyező anyagoktól megvédi a felhasználót.

Az arc maszkot mindig megfelelően kell illeszteni az arcra ahhoz, hogy hatékony védelmet nyújtson. A félálarcok és légzésvédő maszkok használata különösen fontos környezetekben, ahol a levegő minősége veszélyeztetett lehet, például ipari területeken, építési helyszíneken vagy egészségügyi intézményekben.