Kalibrálás eszközei

Kalibrálás és bumpteszt eszközei

A NESLER Kft. a legszéleskörűbb szerviztapasztalattal rendelkezik az országban a hordozható gázérzékelők területén és ezt a tapasztalatot felhasználva válogattuk össze az általunk használt és értékesített kalibráló gázokat és tartozékokat.

KALIBRÁLÓ GÁZOK

A lenti listában található kalibráló gázokat több féle méretű palackban értékesítjük 34, 58 és 116 literes kiszerelésben. A tele töltött palack lehet cca. 35, 55 vagy 70Bar nyomású. A gáz típusától függően (reaktív vagy nem reaktív) több féle szavatossági idővel rendelkeznek. Ez mindig fel van tüntetve a palackon.

A legszélesebb körben alkalmazott (ún. 4 gázos) gázdetektorok kalibrálásához gázkeverékeket (MIX) alkalmazunk, így 1 palackban 4-5 féle gáz is található. (6 gáz, ha a nitrogént is beleszámoljuk) pl. oxigén, metán/pentán/propán, szén-monoxid, kén-hidrogén/kén-dioxid, szén-dioxid és nitrogén. Ezzel kalibrálhatóak az Ex/Ox/Tox műszerek.

A reaktív gázokat (pl. klór, hidrogén-cianid, foszin, ammónia, stb.) általában nem lehet más gázokkal "összecsomagolni" és gyakran oxigént sem töltenek melléjük, hogy ne tudjanak lebomlani a szavatossági idő előtt. Ezt általában szerepeltetik a gázok megnevezésében, hogy nitrogénben vagy levegőben van az adott gáz. Ha levegőben, akkor benne van a 20,9% oxigén is.

A kalibráló gázokat nem csak kalibráláshoz, hanem működés ellenőrzéshez (bump teszt) is lehet használni. A Bumptesztet minden használat előtt, általában naponta (reggel munkakezdéskor) szokták elvégezni. Ezzel győződnek meg arról, hogy a szenzorok reagálnak-e a gázra és a készülék biztosan riasztani fog.

REDUKTOROK (nyomáscsökkentők)

Sokféle reduktort lehet kapni, de mi leszűkítettük a kínálatot a legelterjedtebb típusokra. A legolcsóbb a normál tekerős 0,5 liter/perc átbocsátási képességű reduktor, egyszerű a használata, tartós, de ha sokat kalibrálunk, egyszer biztosan nyitva fogjuk felejteni. Ennek megakadályozására használjuk (a szervizekben is) a trigger vagy nyomógombos reduktort.

A szivattyús műszerek és kalibráló állomások általában automata reduktort igényelnek, ahol nincs semmilyen tekerő és nyomógomb, hanem a reduktor akkor engedi a gázt, ha a készülék elkezdi szívni a levegőt. Ez kényelmes és hatékony, természetesen a legdrágább is.

Automata kalibráló- és bumpteszt állomások

A legkényelmesebb és legdrágább módja a kalibrálásnak, de ha nagyon sok készülékünk van, akkor sok időt tudunk spórolni velük. Általánosságban úgy működnek, hogy betesszük a készüléket és megnyomjuk, a kalibrálás "CAL" vagy bumpteszt "BUMP" gombot. Természetesen minden gyártó terméke kicsit más és különböző extra funkciókat is tartalmaznak. Erről a kalibráló állomások leírásában tájékozódhatunk. A NESLER Kft. szakmbereivel tud konzultálni, hogy megéri-e egy ilyen beruházás az Önök cégénél.

 

Nézet:
Sorrend:
 

Fedezze fel a legszélesebb választékú kalibráló gázainkat és a legjobb minőségű tartozékokat a szakértőink által válogatott kínálatunkban! Legyen szó manuális vagy automata reduktorokról, vagy akár a profiknak szánt trigger reduktorokról, itt minden megtalálható, amire szüksége lehet a pontos és hatékony kalibráláshoz.

A kalibráló gázok és tartozékok kiemelkedő minősége a precíz mérési eredmények garantálása érdekében készültek. A manuális reduktorok lehetővé teszik, hogy a felhasználó magabiztosan és könnyedén beállítsa a gázteljesítményt, biztosítva a stabil mérési körülményeket.

Az automata reduktorok pedig a folyamatos és megbízható gázteljesítményt biztosítják a szivattyús gázérzékelő igénye szerint (max. 3l/perc).

A trigger reduktorok kifejezetten azoknak valók, akik intenzíven és gyakran kalibrálnak. A nyomógomb segítségével manuálisan is tudjuk adagolni a gázt, de ha a másik irányba fixen kinyitjuk, akkor messziről is látni lehet, hogy nyitva van és ezzel megelőzhetjük a véletlen nyitva maradását a reduktornak. Könnyen kezelhetők és rendkívül tartósak, így biztosítva a hosszú távú megbízhatóságot és teljesítményt.

Nemcsak a termékeink minősége kiváló, de szakértői csapatunk is készen áll, hogy segítsen Önnek a legmegfelelőbb kalibráló gázok és tartozékok kiválasztásában. Bízza ránk a szakértelmet, és garantáljuk, hogy a kalibrálási folyamat minden pillanatát élvezettel és bizalommal fogja átélni.

Válassza a kalibráló gázok és tartozékok legjobb választékát, és tegye tökéletessé mérési folyamatait!